1. Общи условия

Всеки клиент, закупил стока от онлайн магазин www.topmagbg.com, има право да я върне или да я замени в срок от 14 дни, считано от датата на получаването й, но само ако са спазени следните условия:

1) Запазен добър търговски вид на продукта – Продуктът е в същия търговски вид, както при изпращането до клиента, т.е. трябва да бъде сгънат/прибран в опаковката си, така както е бил при получаването му и да не е използван, носен, пран, гладен, изцапан, скъсан, увреден или третиран по какъвто и да е начин;

2) Запазени опаковка, етикети и аксесоари – Не е нарушена целостта на опаковката, както и всички съпътстващи опаковката етикети и аксесоари (ако е имало такива).

3) Касов бон/фактура – Както при връщане, така и при замяна, клиентът задължително трябва да предостави всички придружаващи документи, които е получил при получаването на поръчката, за да може да докаже, че е закупил даденият артикул от сайтът на www.topmagbg.com.

4) В случай на замяна на продукт важат отново условията продукта да е със запазен добър търговски вид и ненарушена цялост на опаковка, етикети и аксесоари;

5) Възстановяване на сума за закупен продукт при рекламация се осъществява след връщането на продукта и удостоверяването на търговския му вид и цялост – сумата се възстановява САМО ПО БАНКОВ ПЪТ. След потвърждение за приемане на рекламацията Потребителя следва да предостави актуална банкова сметка за възстановяване на сумата.

6) Транспортните разходи за услугите на доставка при връщането или замяна на стока/стоки са изцяло за сметка на Потребителя (клиента), освен в случаите, в които има объркване на поръчката. Използва се САМО куриерска фирма Еконт Експрес, обслужваща www.topmagbg.com.

Настоящите условия за връщане на продукти са част от Общите Условия за ползване на сайта www.topmagbg.com. Те могат да бъдат променяни в съответствие с промени в българското законодателство.

2. Връщане на поръчки и възстановяване на суми

2.1. Възстановяването на суми по върнати поръчки се осъществява САМО по банков път. Клиентът трябва да предостави IBAN (банкова сметка), по който да се възстанови сумата от върнатата поръчка.

2.2. Суми по върнати поръчки се възстановяват в срок до 14 работни дни, само срещу върнат продукт, чиято цялост и добър търговски вид не е нарушен, както и връщане на придружаващите го платежни документи. Възстановяват се суми по поръчки върнати в 14 дневен срок, считано от датата на доставка. Суми по поръчки, при които този срок е изтекъл, не се възстановяват, както и такива с липсващи придружаващи платежни документи, и върнатите артикули се връщат обратно към клиента за негова сметка.

2.3 При поръчки, при които клиентът е получил  безплатна доставка се възстановява стойността на артикулите, като се приспада стойността на заплатената от www.topmagbg.com доставка.

2.4. Възстановява се само стойността на артикулите, без разходите по доставка в двете посоки, с изключение на случаите, когато артикулите се връщат поради:
– установен фабричен дефект на стоката;
– изпратен е друг артикул, различен от поръчания, поради грешка от страна на www.topmagbg.com;
– или е установено пълно несъответствие (цвят, вид) със снимките, показани в сайта.

2.5. За фабричен дефект на НЕ се приемат стърчащи конци, леко разминаване в цвета на артикула, както и криви шевове.

2.6. Замяна (Рекламация) се приема, когато Клиентът желае да замени закупени вече артикули с други. В този случай транспортните разходи в двете посоки са за сметка на Клиента. Рекламация може да се предяви в 14 дневен срок, считано от датата на доставка на поръчката. За предявяване на рекламация е нужно да бъде предоставен придружаващ платежен документ.

2.7. Всички поръчки задължително се изпращат с допълнителна услуга „опция преглед и тест преди заплащане“. Това означава, че можете да прегледате получените артикули за несъответствия, дефекти, транспортни дефекти, транспортни зацапвания и други неизправности, и след това да прецените дали да ги закупите. В случай, че установите несъответствия, дефекти, транспортни дефекти, транспортни зацапвания или други неизправности след приемане на поръчката, www.topmagbg.com не носи отговорност.

2.8. Артикули, които са били част от промо пакет, могат да се върнат само с останалите части на промо пакета.

3. Процедури по връщане и замяна:

3.1. Как да ни изпратите стоките, които желаете да върнете или замените:

Можете да изпратите продукта/продуктите, които желаете да върнете/подмените, на посочения от нас адрес като пратка с куриерска компания Еконт Експрес.

Всички транспортни разходи за услугите на доставка при връщане и замяна на стоки са за сметка на Потребителя, освен в случаите посочени в т. 2.4.

Използва се САМО куриерска компания Еконт Експрес, обслужваща www.topmagbg.com.

3.3. Връщане на стоки, закупени от www.topmagbg.com:

Всеки клиент, закупил стока от онлайн магазин www.topmagbg.com, има право да я върне по желание и без да е необходимо да дава основателна причина за това, в срок от 14 дни, считано от датата на получаването й, но само ако са спазени всички условия по т.1.

Процедурата по връщане на стока е изключително лесна и удобна, моля следвайте посочените стъпки:

Стъпка 1: Принтирайте формуляра за връщане: ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ

Стъпка 2:  Попълнете го и спазете всички инструкции, описани в него. При пропусната или грешна информация, както и при неспазване на инструкциите (например объркана банкова сметка), www.topmagbg не носи отговорност и също така е в правото си да откаже молбата за връщане.

Стъпка 3:  Изпратете стоката, заедно с формулята за връщане и придружаващите я платежни документи като касов бон или фактура, към нашият обслужващ офис на ЕКОНТ чрез куриерска фирма „ЕКОНТ” с опция „Преглед и тест“ до следния адрес:

Еконт офис София Сухата Река (Адрес: срещу м-н Билла, ул.„Тодорини Кукли“ №4, п.к.кв.Подуяне, ж.к. Сухата река, 1505 София), за ВИРБАС ЕООД, тел. 0886502825. Пратки, изпратени до друго място или чрез друга куриерска фирма, не се приемат. Пратки, изпратени с наложен платеж, не се приемат.

Стъпка 4:  Веднага щом получим стоката и се убедим, че по нея липсват следи от употреба и са спазени изискванията и условията, описани по-горе, ние ще Ви възстановим изцяло платената за стоката/стоките сума по банков път в посочените срокове. Необходимо е да ни изпратите номер на банкова сметка в България (IBAN), по която да Ви изпратим сумата. При неспазени на условията (например стоката е върната в лош търговски вид) www.topmagbg.com ще върне пратката към клиента, като таксата за куриерските услуги ще бъде изцяло за него.

3.4. Замяна на стоки, закупени от www.topmagbg.com

Всеки клиент, закупил стока от онлайн магазин www.topmagbg.com може по желание да я замени с друга, в срок от 14 дни, считано от датата на получаването й, но само ако са спазени всички условия по т.1.

Процедурата по замяна на стоки е изключитесно лесна, моля следвайте следните стъпки:

Стъпка 1: Направете нова поръчка през сайта, като в полето „Коментар към поръчката“ запишете „ЗАМЯНА“

Стъпка 2: Изчакайте обаждане от наш сътрудник (обикновено до 24 часа) за потвърждение на наличността на избраните артикули и уточняване на подробности по замяната.

Стъпка 3: След като сте уточнили подробностите по замяната с нашия служител, можете да изпратете стоката/стоките, които искате да замените, на посочения от нас адрес като пратка с куриерска фирма Еконт Експрес. Моля, обърнете внимание, че транспортните разходи по замяната в двете посоки (Клиент – Доставчик и Доставчик – Клиент) се поемат от Вас, освен в случаите посочени в т. 2.4.

Стъпка 4: Веднага щом получим стоката и се убедим, че по нея липсват следи от употреба и са спазени изискванията и условията, описани по-горе, ние ще Ви изпратим новата стока/стоки.


Спазваме стриктно описаната процедура, както и посочените срокове за приемане на върнати стоки и възстановяване на суми. За да се възползвате от правата си на потребител, имайте предвид законовите изисквания и срокове.

За всякакви въпроси относно връщане и замяна на продукти, можете да се обадите на 0886502825 или да ни пишете на [email protected]